fbpx

7 Tips για ένα Etsy shop στην Ελλάδα

Uncategorized | Αυγ 10 | 2020 | No Comment

7 Tips για ένα Etsy shop στην Ελλάδα

Σημαντικές συμβουλές για ένα Etsy shop 

Αποτελεσματικές συμβουλές και υπηρεσίες για χειροτέχνες που θέλουν να προωθήσουν στο διαδίκτυο μέσω ενός Etsy shop στην Ελλάδα

7 Tips για να αυξήσετε τις πωλήσεις με ένα Etsy shop στην Ελλάδα. Αν σας απασχολεί το θέμα της προώθησης και πώλησης ειδών χειροτεχνίας μέσα από ένα Etsy shop στην Ελλάδα, διαβάστε τις 10 παρακάτω συμβουλές. Ονομάζομαι Γιάννης Δενδρινός και έχω βοηθήσει δεκάδες χειροτέχνες στην Ελλάδα να προωθήσουν μέσα από το Etsy, ακόμα και στην προώθηση των προϊόντων τους στο διαδίκτυο.


1. Επιμέλεια ενός Etsy shop

Η επιμέλεια του Etsy shop σας είναι πολύ σημαντική γιατί αυτό καθορίζει την εμφάνιση και την σωστή παρουσίαση που θα έχετε για να «μείνει» ο πελάτης στο κατάστημα σας και να περιηγηθεί. Φανταστείτε ένα φυσικό κατάστημα, στο οποίο μπαίνετε και η ταμπέλα κρέμεται, το μαγαζί είναι κακό-βαμμένο, λείπουν προϊόντα από τα ράφια και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος έχει αυτό το κατάστημα. Ποιες είναι οι πιθανότητες να προβείτε σε αγορά?

Αντίστοιχα το στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, πρέπει να έχετε μια εξαιρετική παρουσίαση του εαυτού σας και των προϊόντων σας. (εταιρική ταυτότητα).

Δείτε παραδείγματα Etsy shops που έχω επιμεληθεί την προβολή τους:


Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες που προσφέρω σχετικά με την δημιουργία και επιμέλεια του δικού σας Etsy shop

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε πληροφορία. Τ. 6939832608 – [email protected]


2. Ανέβασμα προϊόντων, επιμέλεια κειμένων και φωτογραφιών

 

Σε ότι αφορά την δημιουργία ενός Etsy shop στην Ελλάδα, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη έμφαση στην φωτογράφιση και στην επεξεργασία των φωτογραφιών. Επειδή ο ψηφιακός πελάτης δεν μπορεί να πιάσει στα χέρια του το προϊόν, η μόνος ουσιαστικός τρόπος για να τον πείσουμε να αγοράσει το προϊόν μας είναι να έχουμε εξαιρετικές φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες καθορίζουν το 50% στης πώλησης σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Στο διαδίκτυο, ο μοναδικός τρόπος για να «συνδεθεί» συναισθηματικά ο πελάτης με το προϊόν είναι η φωτογραφία. Συνεπώς, φροντίστε για μια καλή φωτογράφιση ή μια καλή επεξεργασία με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα επεξεργασίας που είναι δωρεάν είναι το Gimp. Υπάρχουν και άλλες δωρεάν εφαρμογές εντός του Etsy.

Στο παρακάτω βίντεο δίνω αναλυτικές οδηγίες πως να φτιάξετε ένα banner στο Etsy

 

Στo παρακάτω γλυπτό έχω επιμεληθεί την φωτογράφιση:

Etsy shop στην Ελλάδα
Etsy shop στην Ελλάδα – Tips για φωτογράφιση

Δείτε αυτό το γλυπτό στο προσωπικό μου Etsy shop Artyianni


Αναλαμβάνω την φωτογράφιση των προϊόντων σας

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε πληροφορία. Τ. 6939832608 – [email protected]


3. Πλήθος προϊόντων

Το πλήθος των προϊόντων είναι καθοριστικός παράγοντας πλέον στο Etsy. Συγκρατήστε μόνο ότι όσο περισσότερα προϊόντα, τόσες περισσότερες λέξεις κλειδιά στους τίτλους και τις περιγραφές σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες να σας βρουν πελάτες. Το πλήθος παίζει ρόλο και ως προς τις επιλογές που έχει ο πελάτης. Είναι παράλληλα ένας παράγοντας που συνυπολογίζεται από τους αλγόριθμους του Etsy για να σας προβάλλει περισσότερο.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα 20 πρώτα Etsy shop στην Ελλάδα έχουν από 100 έως 3000 προϊόντα. Σύμφωνα με την στατιστική του erank.com

 

4. Τίτλοι και περιγραφές

Οι τίτλοι και οι περιγραφές είναι καθοριστικά για να “καταχωρηθούν” τα προϊόντα σας στις σελίδες της Google, κατ’επέκταση του Etsy και με την σειρά τους να φέρουν πωλήσεις. Και σε αυτό το σημείο, έρχεται στην συζήτηση, η εφαρμογή του SEO στα κείμενα σας.

 

Τι είναι το SEO? Διαβάστε παρακάτω

 

Το SEO (Search Engine Optimization) στα ελληνικά μεταφράζεται ως βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για τις μηχανές αναζητησης. Με απλά λόγια, Το SEO είναι μια διαδικασία που αν την εφαρμόσετε στα κείμενα και τις σελίδες σας, θα έχετε μεγάλες πιθανότητες να εμφανιστούν αυτές οι σελίδες υψηλά στην κατάταξη της Google. Με τι όφελος? Να σας βρουν αυτοί που ψάχνουν ένα προϊόν σαν το δικό σας.

Συγκρατήστε το εξής:
Ανεβάζοντας μια πληροφορία στο διαδίκτυο, είτε σελίδα, είτε ιστοσελίδα, είναι στην έρημο. To SEO είναι η διαδικασία που θα μεταφέρει το κατάστημα σας από την έρημο σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.


Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες που προσφέρω σχετικά με το SEO του δικού σας Etsy shop

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε πληροφορία. Τ. 6939832608 – [email protected]


 

5. Εκπαίδευση

Αφιερώστε χρόνο και ένα μέρος του προϋπολογισμού σας για να αποκτήσετε γνώσεις. Θα σας γλυτώσουν από κόπο και χρόνο που μεταφράζεται πάλι σε χρήμα.

Παρέχω μια εκπαίδευση διάρκειας 12 ωρών όπου σας μαθαίνω από το A έως το Ω ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για να ανοίξετε ένα επιτυχημένο Etsy shop. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως επιπέδου γνώσεων.


Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τις εκπαιδευτικό σεμινάριο Etsy shop

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε πληροφορία. Τ. 6939832608 – [email protected]


 

Παράλληλα θα βρείτε μια σειρά από εκπαιδευτικά βίντεο εντελώς δωρεάν στο κανάλι μου στο Youtube

Etsy shop στην Ελλάδα
Etsy shop στην Ελλάδα και ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά βίντεο

 

6. Να φτιάξω ένα Etsy shop ή ένα δικό μου e-shop? Ποια η διαφορά?

Etsy shop στην Ελλάδα
Etsy shop στην Ελλάδα και επιλογή ιστοσελίδας

Αρχικά, να τονίσουμε ότι αναφερόμαστε σε 2 διαφορετικά πράγματα.

Ένα Etsy shop είναι ένα on-line κατάστημα που ανοίγετε δωρεάν στην πλατφόρμα του Etsy. Υπάρχουν πολλά παρόμοιο με μικρές συνδρομές όπως το Amazon Handmade, Saatchiart, ebay και άλλα. To Etsy είναι μια καλή αρχή για μικρές επιχειρήσεις ή χειροτέχνες που ξεκινάνε την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Είναι μια πολύ οικονομική λύση που προσφέρει πολλές δυνατότητες κυρίως για το εξωτερικό.

Η κατασκευή ενός E-shop εξ΄αρχής έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος που ξεκινάει από 1500 ευρώ ανάλογα με τι δυνατότητες θέλετε να έχει. Το προνόμιο που έχει σε σχέση με ένα Etsy shop είναι ότι μπορείτε να ελέγξετε πολύ πιο αποτελεσματικά το SEO. Συνεπώς να έχετε πολύ περισσότερες επισκέψεις και πωλήσεις. Οι δυνατότητες σε επίπεδο SEO ενός Etsy shop είναι πολύ πιο περιορισμένες. Επίσης ένα δικό σας e-shop σας δίνει την δυνατότητα να έχετε διγλωσσία και να πουλάτε και στην Ελλάδα.


Αν επιθυμείτε μια προσφορά για ένα δικό σας e-shop, αναλαμβάνω την κατασκευή και προώθηση του. Με εμπειρία 10 ετών στο χώρο της προώθησης μέσω διαδικτύου, έχω την κατάλληλη τεχνογνωσία να σας καθοδηγήσω. Ένα έργο που έχω επιμεληθεί είναι η υλοποίηση του everythinginart.com, μιας ελληνικής πλατφόρμας πωλήσεων ειδών χειροτεχνίας που διευθύνω. Η καλύτερη λύση κατασκευής ιστοσελίδας ή e-shop είναι το wordpress.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε πληροφορία. Τ. 6939832608 – [email protected]


Κάποια εναλλακτικά marketplaces σαν το Etsy

Amazon Handmade, το μεγαλύτερο ίσως e-shop του κόσμου. Δημιούργησε το Handmade για να ανταγωνιστεί το Etsy. Με συνδρομή από 40$ το μήνα.

Folksy, με έδρα την Αγγλία, από 5 pounds το μήνα για απεριόριστα προϊόντα ή με 0,15 pounds αν προϊόν

 

Zibbet, το συγκεκριμένο σας επιτρέπει να πουλάτε ταυτόχρονα στο Etsy και να ανεβάζετε μια φορά τα προϊόντα. Με μηναία συνδρομή

Πλατφόρμες για την κατασκευή ιστοσελίδας:

Wix

Weebly

Squarespace

 

7. Social Media

Etsy shop στην Ελλάδα
Etsy shop στην Ελλάδα και Social Media

Η προβολή στα social media είναι απαραίτητη διότι μας δίνει τις εξής δυνατότητες:

Προβάλλουμε τα προϊόντα μας δωρεάν

Φέρνουμε επισκέψεις και πιθανές πωλήσεις στο κατάστημα μας ή την ιστοσελίδα μας χωρίς κόστος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία αυτόματων δημοσιεύσεων για να κερδίσετε χρόνο όπως:

Outfy

Tailwind

Αυτά τα εργαλεία ομαδοποιούν τις δημοσιεύσεις, προγραμματίζουν τις μέρες και ώρες που θα γίνουν οι δημοσιεύσεις και μας επιτρέπουν μια καλύτερη διαχείριση των λέξεων-κλειδιά και συνεπώς του SEO.


Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τα πακέτα Social Media που προσφέρω

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε πληροφορία. Τ. 6939832608 – [email protected]


Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε e-mail με ενημερώσεις, συμβουλές και newsletter, κάντε παρακάτω εγγραφή!