fbpx

Πως να πουλήσω στο Etsy το 2021?

Uncategorized | Αυγ 16 | 2020 | No Comment

Πως να πουλήσω στο Etsy το 2ο21 ;

Πως προωθώ τις χειροτεχνίες μου στο etsy ;

Τι χρειάζεται να γνωρίζω για να αυξήσω τις πωλήσεις στο Etsy ;

 

Πως να πουλήσω στο Etsy το 2020? Τι είναι το etsy? Πως ανοίγω κατάστημα στο etsy? Σε αυτό το άρθρο σας ενημερώνω αναλυτικά για το το πώς γίνεται η πώληση στην πλατφόρμα πώλησης ειδών χειροτεχνίας που ονομάζεται etsy. Θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για πολλά θέματα που αφορούν το etsy.

Τι είναι το Etsy ;

Το Εtsy είναι ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο (marketplace) μέσα στο οποίο ανοίγετε το δικό σας κατάστημα (Etsy shop). Με πολύ εύκολο τρόπο και πολύ οικονομικά, μπορείτε να ανοίξετε ένα Εtsy shop. Το Εtsy δεν σας χρεώνει κάτι για το άνοιγμα του καταστήματος, ούτε πληρώνετε κάποια συνδρομή. Το άνοιγμα είναι εντελώς δωρεάν. Οι χρεώσεις είναι 20 σεντς ανά προϊόν ανά τετράμηνο και λαμβάνει 20 με 25% ποσοστό στην πώληση.

Σε ότι αφορά το φορολογικό ζήτημα, αναφέρομαι παρακάτω.

Σε ότι αφορά το πώς πληρώνεστε από το etsy, αναφέρομαι παρακάτω.

Τα προϊόντα που ανεβάζετε προβάλλονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με το είδος των προϊόντων. Για την ακρίβεια, το Etsy έχει ένα πολύ οργανωμένο σύστημα προβολής και ταξινόμησης των προϊόντων. Σας παρέχει σημαντικά εργαλεία για την οργάνωση και προώθηση των προϊόντων σας. Παρόλα αυτά οφείλετε να γνωρίζετε ότι το Etsy δεν εγγυάται την πώληση των ειδών σας. Σας παρέχει μια ψηφιακή στέγη για το κατάστημα σας αλλά δεν προωθεί τα προϊόντα σας ενεργά. Για το πώς λειτουργεί η προώθηση διαβάστε παρακάτω.


Φορολογία στο Etsy

Οφείλετε να έχετε επαγγελματικό ΑΦΜ για να κάνετε πωλήσεις στο Etsy. Παρακαλώ διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Άρθρο για την φορολογία στο Etsy

 


Πως πληρώνομαι από το etsy?

Αυτό προϋποθέτει οτι έχετε ανοίξει το κατάστημα σας στο etsy (etsy shop) και οτι έχετε ανεβάσει στο etsy τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας, τα στοιχεία σας, και οτι έχετε ανεβάσει προϊόντα και έχετε πουλήσει ένα προϊόν.

Επίσης είναι προϋπόθεση από 01.07.2021 να έχετε μία νόμιμη επιχείρηση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για να μπείτε στο Etsy.

Η πλατφόρμα του etsy σας πληρώνει είτε κατευθείαν με έμβασμα στο λογαριασμό που έχετε δηλώσει. Δεν μπορεί να σας πληρώνει Paypal. Το Paypal είναι μια υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών στην οποία μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό διαδικτυακά δίνοντας τα στοιχεία ενός τραπεζικού σας λογαριασμού. Με λίγα λόγια, το Etsy πληρώνεται από τον αγοραστή και στην συνέχεια πληρώνει εσάς μέσα από έμβασμα. Σας διασφαλίζει οτι έχει λάβει το αντίτιμο του προϊόντος που πουλάτε και διαμεσολαβεί στην αγοροπωλησία. Για αυτόν τον λόγο, κρατάει μια προμήθεια στην πώληση.

Η προμήθεια που κρατάει το etsy για τους Έλληνες etsy shoppers διαμορφώνεται ως εξής:

Για ένα προϊόν που πωλείται 100 ευρώ και το κόστος αποστολής του είναι 5 ευρώ, οι χρεώσεις είναι οι εξής:

100 x 5% = 5 ευρώ

5 x 5% =0,25 ευρώ

105 x 5% = 5,25 ευρώ

Το σύνολο των χρεώσεων θα είναι 5+0,25+5,25 ευρώ = 10,5 ευρώ

Άρα 100 ευρώ – 10,5 ευρὠ = 89,5 ευρὠ θα λάβετε εσείς για το προϊόν. Τα έξοδα αποστολής 5 ευρώ πληρώνονται από τον πελάτη.

Οι χρεώσεις που προκύπτουν λοιπόν είναι περίπου 10-12% από την τελική τιμή πώλησης με το ΦΠΑ

Παράλληλα σας χρεώνει επιπλέον 15% μια προμήθεια στην περίπτωση που η πώληση προέκυψε από πληρωμένη διαφήμιση. (Offsite Ads)

Παρόλα αυτά μπορείτε να διαβάσετε το τμήμα που αναφέρεται στις πωλήσεις στους όρους χρήσης του Etsy.

Σε περίπτωση που δεν φτάσει το προϊόν στον αγοραστή, είτε φτάσει σπασμένο, είτε δέχεστε ή δεν δέχεστε επιστροφές, όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε πεδία που σας υποχρεώνει να διευκρινίσετε στους όρους χρήσης του καταστήματος σας. Είναι σημαντικό να διαβάσετε όλη την πολιτική και τους όρους χρήσης του Etsy. Πρόκειται για μια από τις πιο ασφαλείς πλατφόρμες αγοροπωλησίας μέσω διαδικτύου.

Για θέματα φορολογίας, διαβάστε το σχετικό άρθρο (φορολογία στο etsy) ή τους όρους χρήσης του Etsy.


Πώς προωθώ τα προϊόντα και τις χειροποίητες δημιουργίες μου?

 

Η παρουσία στο διαδίκτυο είναι πλέον απόλυτα απαραίτητη στις μέρες μας για να προβάλλουμε τη δουλειά μας, τα έργα μας ή της χειροποίητες δημιουργίες μας. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά marketplaces και ηλεκτρονικά καταστήματα για αυτόν τον σκοπό. Πόσα όμως από αυτά επιτυγχάνουν τελικά την πώληση? Η σωστή ερώτηση δεν είναι “πως μπορώ να πουλήσω χειροποίητα προϊόντα?” αλλά το “πως μπορώ να τα προωθήσω μέσω του μηχανισμού του etsy/ετσυ με αποτελεσματικό τρόπο?”


Τι σημαίνει στην ουσία προώθηση μέσω διαδικτύου? Και πως επιτυγχάνεται για τα έργα τέχνης ή τις χειροποίητες δημιουργίες?

 

Ο σκοπός της προώθησης είναι να βρούμε ενδιαφερόμενο για τα έργα μας η τις χειροποίητες δημιουργίες μας. Σκοπός δηλαδή είναι να έρθουμε σε άμεση επαφή με έναν ενδιαφερόμενο για τα έργα μας. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να είναι συλλέκτης, ένας απλός αγοραστής, ένας λάτρης της τέχνης, ένας πελάτης, μία γκαλερί, γενικά ένας χώρος τέχνης η ένα κατάστημα art shop. Μια αλήθεια είναι πως η απλή παρουσία μας διαδίκτυο δεν αρκεί για την προώθηση των έργων μας. Είναι μία καλή αρχή αλλά απαιτούνται περισσότερες ενέργειες. Για παράδειγμα: το να έχεις μία ιστοσελίδα είναι σαν να έχεις δημιουργήσει ένα κατάστημα στην έρημο. Οι προωθητικές ενέργειες είναι αυτές που θα οδηγήσουν το κατάστημα αυτό σε μία εμπορική περιοχή.


Αν όλες αυτές οι πληροφορίες σας φάνηκαν χρήσιμες

Κάντε εγγραφή στο newsletter και θα σας ενημερώνω τακτικά!

Εγγραφή στο newsletter


Παράλληλα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα εξής στοιχεία:

T. 6939 83 26 08

e-mail:[email protected]


Μάθετε περισσότερα για το σεμινάριο εκπαίδευσης που διοργανώνω