fbpx

Tips για το πως να ανοίξω ένα Etsy shop για χειροτέχνες το 2021

Uncategorized | Δεκ 21 | 2020 | No Comment

Πως μπορώ να αποκτήσω ένα Etsy shop για χειροτέχνες

Διαδικτυακές υπηρεσίες προώθησης για χειροτέχνες

Tips, συμβουλές και υπηρεσίες για χειροτέχνες που επιθυμούν να προώθηση στο διαδίκτυο

Ονομάζομαι Γιάννης Δενδρινός και είμαι εικαστικός, καθώς επίσης αναλαμβάνω την προώθηση είδη χειροτεχνίας στο διαδίκτυο τα τελευταία 10 χρόνια. Αναλαμβάνω και σας καθοδηγήσω στα πρώτα σας βήματα όσον αφορά την δημιουργία και το άνοιγμα ενός Etsy shop, τη δημιουργία ενός e-shop, μιας ιστοσελίδας ή ενός Blog για τις χειροτεχνικές σας δραστηριότητες. Διαβάστε περισσότερα. Παράλληλα εγγραφείτε στην ομάδα Etsy shops Greece που διαχειρίζομαι.


Άνοιγμα και επιμέλεια του Etsy shop

Πως να ανοίξω ένα Etsy shop για χειροτέχνες
Πως να ανοίξω ένα Etsy shop για χειροτέχνες

Σαν διαδικασία, το άνοιγμα ενός Etsy shop προϋποθέτει κάποια δικαιολογητικά και γίνεται σε 10 λεπτά. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε τι χρειάζεται για να ανοίξετε ένα Etsy shop, δείτε το σχετικό άρθρο που έχω γράψει.

Ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα αποτελεί η επιμέλεια του Etsy shop σας, καθώς καθορίζει την  σωστή εμφάνιση και παρουσίαση που θα έχετε για να “κρατήσετε” τον πελάτη στο κατάστημα σας, ώστε να περιηγηθεί. Κάντε εικόνα ένα φυσικό κατάστημα, στο οποίο μπαίνετε και η ταμπέλα κρέμεται, το μαγαζί είναι κακό-βαμμένο, λείπουν προϊόντα από τα ράφια και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος έχει αυτό το κατάστημα. Πόσο πιθανό είναι να προβείτε σε αγορά;

Με ανάλογο τρόπο,  το ηλεκτρονικό σας κατάστημα πρέπει να έχει μια εξαιρετική παρουσίαση, τόσο του εαυτού σας, όσο και των προϊόντων σας (εταιρική ταυτότητα).  

Αν επιθυμείτε μπορώ να αναλάβω το στήσιμο του καταστήματος σας. Το κόστος κυμαίνεται από 50 έως 100 ευρώ ανάλογα τις υπηρεσίες που θα επιλέξετε. Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου. Τ.6939832608 / [email protected]

Ως εναλλακτική, διαθέτω δωρεάν μια σειρά από βίντεο για να το κάνετε εσείς.

Μεταφερθείτε στο κανάλι μου στο Youtube πατώντας εδώ 

Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε κριτικές πελατών μου καθώς και δείγματα καταστημάτων που έχω επιμεληθεί.


Ανέβασμα προϊόντων, επιμέλεια κειμένων και φωτογραφιών

Πως να ανοίξω ένα Etsy shop για χειροτέχνες
Πως να ανοίξω ένα Etsy shop για χειροτέχνες

Η επιτυχία ενός Etsy shop για χειροτέχνες συνίσταται και στην επιμέλεια των προϊόντων. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

Φωτογραφίες: Σημαντικό ρόλο στην πώληση διαδραματίζουν οι φωτογραφίες. Η φωτογραφία, αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να «συνδεθεί» συναισθηματικά ο πελάτης με το προϊόν μέσω του διαδικτύου. Φροντίστε λοιπόν για μια καλή φωτογράφιση ή μια καλή επεξεργασία μέσω προγραμμάτων επεξεργασίας.  Εξαιρετικό πρόγραμμα δωρεάν επεξεργασίας φωτογραφιών είναι το Gimp. Υπάρχουν και άλλες δωρεάν εφαρμογές εντός του Etsy.
Αναλαμβάνω την φωτογράφιση των προϊόντων σας ή μπορώ να σας συστήσω συνεργάτες για μια ολοκληρωμένη λύση φωτογράφισης.

Δείτε έργα για τα οποία έχω αναλάβει την φωτογράφιση.

 

Πλήθος προϊόντων:

Μια παράμετρος που καθορίζει τις πωλήσεις είναι το πλήθος των προϊόντων. Όσο περισσότερα προϊόντα, τόσες περισσότερες λέξεις κλειδιά στους τίτλους και τις περιγραφές σας, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνετε ορατοί από πελάτες. Το πλήθος παίζει ρόλο και ως προς τις επιλογές που έχει ο πελάτης.

Τίτλοι και περιγραφές: Αποφασιστικό ρόλο για να «καταταχθούν» τα προϊόντα σας στις σελίδες της Google,  και κατ’επέκταση του Etsy, ώστε με την σειρά της να πραγματοποιηθεί πώληση παίζουν οι τίτλοι και οι περιγραφές.  Σε αυτό το σημείο, μπαίνει στην συζήτηση, η εφαρμογή του SEO στα κείμενα σας.

 

Δείτε ένα βίντεο για το πώς να ανεβάσετε αποτελεσματικά ένα προϊόν στο Etsy

Μπορώ να αναλάβω την επιμέλεια των φωτογραφιών, κειμένων και τίτλων στα προϊόντα σας, με κόστος που ανέρχεται από 100 έως 150 ευρώ ανά 10 προϊόντα ανάλογα με το τι προϊόντα διαθέτει το κάθε κατάστημα. Για τυχόν μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, γίνεται έκπτωση.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου. Τ.6939832608 / [email protected]

Παραδείγματα προϊόντων που έχω επιμεληθεί.

Σημασία χρήσης μεθόδων SEO

Τι είναι το SEO;  Στα ελληνικά το SEO (Search Engine Optimization) μεταφράζεται ως βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης. Κοντολογίς, το SEO είναι μια διαδικασία που εφόσον εφαρμοστεί στα κείμενα και τις σελίδες σας, θα αυξηθούν κατά πολύ οι πιθανότητες να εμφανιστούν αυτές οι σελίδες υψηλά στην κατάταξη της Google. Με τι όφελος? Να σας βρουν αυτοί που ψάχνουν ένα προϊόν σαν το δικό σας.

Συγκρατήστε το εξής:
Μια πληροφορία που ανεβάζετε στο διαδίκτυο, είτε σελίδα, είτε ιστοσελίδα, βρίσκεται στην έρημο. Η διαδικασία που θα μεταφέρει το κατάστημα σας από την έρημο σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο είναι το SEO.

Αναλαμβάνω είτε την εκπαίδευσή σας για να μάθετε να εφαρμόζετε μεθόδους SEO, είτε την επιμέλεια της εξ’ ολοκλήρου προώθησης των προϊόντων σας.

Διαβάστε αναλυτικά πως λειτουργεί το SEO


Προσφέρεται ολοκληρωμένη εκπαίδευση όπου τα μαθαίνετε όλα?

Etsy shop για χειροτέχνες
Πως να ανοίξω ένα Etsy shop για χειροτέχνες

Ναι, προσφέρω μια τέτοια εκπαίδευση. Διαρκεί 12 ώρες και σας μαθαίνω από το A έως το Ω ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για να ανοίξετε ένα επιτυχημένο κατάστημα Etsy shop. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην σχετική σελίδα.


Etsy shop για χειροτέχνες ή ένα δικό μου e-shop? Ποια είναι η διαφορά;

Καταρχάς, πρόκειται για 2 διαφορετικά πράγματα.

Ένα Etsy shop είναι ένα on-line κατάστημα που ανοίγετε δωρεάν στην πλατφόρμα του Etsy. Άλλες παρόμοιες πλατφόρμες με μικρές συνδρομές είναι το Amazon Handmade, Saatchiart, ebay και άλλα. Για μικρές επιχειρήσεις ή χειροτέχνες που ξεκινάνε την παρουσία τους στο διαδίκτυο, τo Etsy είναι μια καλή αρχή.  Προσφέρει πολλές δυνατότητες κυρίως για το εξωτερικό, σε πολύ οικονομικές τιμές.

Προσοχή! Είναι απαραίτητη η ύπαρξη επαγγελματικού ΑΦΜ για το άνοιγμα ενός Etsy shop από την 01.07.2021

Το κόστος κατασκευής ενός E-shop είναι πολύ μεγαλύτερο κόστος και ξεκινάει από 1500 ευρώ ανάλογα με τι δυνατότητες θέλετε να έχει. Βέβαια, σε σχέση με ένα Etsy shop μπορείτε να ελέγξετε πολύ πιο αποτελεσματικά το SEO του, με αποτέλεσμα να έχετε πολύ περισσότερες επισκέψεις και πωλήσεις. Σε επίπεδο SEO οι δυνατότητες ενός Etsy shop είναι πολύ πιο περιορισμένες. Ακόμα η κατοχή ενός δικού σας e-shop, σας δίνει την δυνατότητα να έχετε διγλωσσία και να πουλάτε και στην Ελλάδα.

Αν επιθυμείτε μια προσφορά για ένα δικό σας e-shop, αναλαμβάνω την κατασκευή και προώθηση του. Κατέχω την κατάλληλη τεχνογνωσία να σας καθοδηγήσω, λόγω της 1οετούς εμπειρίας μου στο χώρο της προώθησης μέσω διαδικτύου. Μία από τις δουλειές που έχω επιμεληθεί είναι η υλοποίηση του everythinginart.com, μιας ελληνικής πλατφόρμας πωλήσεων ειδών χειροτεχνίας που διευθύνω.

 


Θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου!

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή στην ομάδα χειροτεχνών στο Facebook: Etsy shops Greece

Επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail: [email protected]

Επικοινωνήστε μαζί μου τηλεφωνικά στο 6939832608

Βρείτε την σελίδα μου CraftGo στο Facebook

 


Τι είπαν χειροτέχνες και επιχειρήσεις χειροτεχνίας για τα εκπαιδευτικά μου σεμινάρια 

Κάναμε με τον Γιάννη το σεμινάριο Etsy Shop και προώθηση. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική καθώς είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου και άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και χιούμορ. Διορθώσαμε μαζί όλα τα λάθη που είχαμε κάνει στο στήσιμο του Etsy Shop μας και μας έμαθε τη σωστή διαχείριση και διαφήμιση του καταστήματός μας. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι η κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων μας, από 1 πώληση τον μήνα φτάσαμε, μέσα σε 4 εβδομάδες, στις 7. Και οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται μιας και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από μεριάς μας είναι αρκετές. Ευχαριστούμε πολύ δάσκαλε!!!

Ιουλία και Μαρία, Δημιουργοί πλεκτών τσαντών, Etsy shop Twocanhandmade


Συνιστώ ανεπιφύλακτα τα σεμινάρια του Γιάννη Δενδρινού. Θα μάθετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να δουλέψει το κατάστημά σας. Εγώ ήμουν άσχετη αλλά τα κατάφερα μια χαρά με την καθοδήγηση του Γιάννη που κατέχει άριστα το αντικείμενο. Θερμές ευχαριστίες δάσκαλε!
Στέλλα Σωμαράκη, αργυροχρυσοχόος, Etsy shop Stella Art Jewelery

 


Παρακολούθησα το 3ώρο δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο του Γιάννη Δενδρινού. Έχω να πω ότι μου άρεσε πολύ και ξεδιάλυνα πολλά πράγματα. Πραγματικά πιστεύω ότι βοηθάει και ότι δίνει όλες του τις γνώσεις, χωρίς να προσπαθεί να κρύψει πράγματα για να σε κάνει να αγοράσεις το σεμινάριο του όπως κάνουν πολλοί άλλοι σε δωρεάν σεμινάρια. Γιάννη, σε ευχαριστώ που μοιράστηκες τις γνώσεις σου και αφιέρωσες 3 ώρες από το χρόνο σου χωρίς κανένα αντίτιμο!! Σίγουρα θα τα ξαναπούμε !!

Phylis Pavlanti

 


Πολύ ενδιαφέρον το σεμινάριο, και ο Γιάννης Δενδρινός μεταδοτικός, περιεκτικός και πολύ ευχάριστος. Επιτέλους κατανόησα πραγματικά τι σημαίνει SEO, ενώ μου έδωσε πολλή τροφή για σκέψη. Ευχαριστώ πολύ!
Εύη Αποστόλου

Όταν θέλησα να ανοίξω κατάστημα στο Etsy και μην έχοντας επαρκή γνώση για το αντικείμενο έψαξα στο διαδίκτυο και ανακάλυψα τον Γιάννη. Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο και η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ θετική. Αποφάσισα λοιπόν να τον εμπιστευτώ και να κάνω το σεμινάριο. Από τον Γιάννη έμαθα πράγματα που από μόνη μου δεν θα μπορούσα να μάθω ποτέ και άλλα που θα έπρεπε να χάσω απίστευτες ώρες και να κάνω πολλά λάθη μέχρι να τα μάθω. Το βασικότερα από όλα είναι ότι κατανόησα έως ενός σημείου τον τρόπο με τον οποίο “σκέφτεται” όχι μόνο το Etsy αλλά και γενικότερα οι μηχανές αναζήτησης. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτά τα σεμινάρια. Ο Γιάννης είναι ένας πολύ προσιτός και ευχάριστος άνθρωπος και ξέρω πλέον ότι θα έχω κάπου να απευθυνθώ όταν θα έχω οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα.
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ!!!!!
Χριστίνα Καβαλάρη, Δημιουργός vintage αντικειμένων, Etsy shop ChevalierCreations