fbpx

Εtsy shop Greece 2023

Uncategorized | Ιαν 03 | 2021 | No Comment

Εtsy shop Greece

Η πώληση ελληνικών ειδών χειροτεχνίας στο διαδίκτυο

Πως γίνεται η πώληση ειδών χειροτεχνίας στο διαδίκτυο από την Ελλάδα

Τί είναι το Εtsy ?  Πως μπορώ να πουλήσω στο etsy στην Ελλάδα ? Με ποιόν τρόπο μπορώ να πουλήσω χειροποίητα αντικείμενα ? Σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβώ για να προωθήσω τα έργα μου? Αν ενδιαφέρεστε για απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα διαβάστε αυτό το άρθρο!

 

1. Τι είναι το Εtsy?

To Etsy αποτελεί μία πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που εστιάζει σε πώληση χειροποίητων, υλικά χειροτεχνίας καθώς και vintage προϊόντα. Αυτά τα αντικείμενα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης, της φωτογραφίας, της ένδυσης, των κοσμημάτων, των τροφίμων, του καλλωπισμού και των προϊόντων ομορφιάς, κλπ. Ακόμα, το etsy επιτρέπει πώληση προμηθειών βιοτεχνίας όπως χάντρες, σύρμα και εργαλεία κατασκευής κοσμημάτων.

Έχετε συνεπώς την δυνατότητα, μέσω του etsy να πουλήσετε τα χειροποίητα σας αντικείμενα σε ένα τεράστιο κοινό. Το 2014, οι εγγεγραμμένοι χρήστες ήταν 54 εκ. ! Την ίδια χρονιά, το Etsy κέρδισε έσοδα ύψους 195,6 εκατομμυρίων δολαρίων και σημείωσε καθαρή ζημία 15,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε ένα δείγμα Etsy shop πώλησης πινάκων ζωγραφικής στο Etsy

 

 


2. Πως πουλάω στο etsy? 

Προσοχή! Από την 01.07.2021 είναι πλέον υποχρεωτική η ύπαρξη επαγγελματικού ΑΦΜ για να ανοίξετε ένα Etsy shop

Περιληπτικά, το άνοιγμα ενός καταστήματος στο Εtsy είναι δωρεάν. Χρεώνεστε 20 σεντς του δολαρίου για κάθε φωτογραφία προϊόντος που ανεβάζετε, ανά τετράμηνο. Για παράδειγμα για 10 φωτογραφίες, θα χρεωθείτε 2 ευρώ ανά τετράμηνο. Παράλληλα κρατάει ένα ποσοστό 5% στην πώληση. Για πιο προχωρημένους, αυτά διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τύπο καταστήματος. Γενικά το Εtsy έχει μια πολύ οργανωμένη πλατφόρμα όπου στήνεις ένα on-line κατάστημα πολύ εύκολα και ανεβάζεις προϊόντα πολύ άνετα. Προσφέρει επίσης (μεταξύ άλλων) την δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης σε άλλες γλώσσες ή και την χειροκίνητη μετάφραση των προϊόντων.

Ακόμα, προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες για το πως γίνεται το ανέβασμα του υλικού καθώς και τα μέσα προώθησης των προϊόντων.


Διοργανώνω σεμινάριο εκμάθησης του Etsy.

Δείτε πληροφορίες για το σεμινάριο πατώντας εδώ

Γίνετε μέλος στην ομάδα Etsy shops Greece στο Facebook

 

Διαβάστε τι είπαν για το σεμινάριο που διοργανώνω σχετικά με το Etsy:

Είμαι μια από τους 112 που παρακολουθήσαν εχθές το σεμινάριο του Dendrinos Yannis. ‘Εχοντας κάνει αρκετά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο λόγω δουλειάς, έχω να πω ότι πρόκειται για ένα πολύ ωραία δομημένο σεμινάριο, με αρκετή και ουσιαστική πληροφόρηση που ο Γιάννης μεταδίδει με μεγάλη ευκολία, σε γλώσσα που καταλαβαίνουν όλοι, ακόμα και οι πολύ αρχάριοι. Χωρίς διάλειμμα, δεν έχασε ούτε στιγμή τον ενθουσιασμό και την διάθεση να μας δώσει να καταλάβουμε τη γενική εικόνα αλλά και το που θα πρέπει να εστιάζουμε ώστε να μη χάνουμε πολύτιμο χρόνο και χρήμα.
Να σημειώσω ότι δεν τον γνωρίζω (πέρα από το 3ωρο σεμινάριο που παρακολούθησα εχθές) όμως φαίνεται ξεκάθαρα όχι μόνο ότι είναι γνώστης του αντικειμένου αλλά και ότι αγαπάει αυτό που κάνει. Δεν μου κάνουν εντύπωση λοιπόν όλα τα σχόλια που διαβάζω για εκείνον. Το σεμινάριο θα σας βοηθήσει χωρίς αμφιβολία! Παρακολουθήστε το!!
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!!

Μιρέλα Ζαχαράκη


Άλλες πληροφορίες σχετικά με το Etsy

Αναλυτικά οι χρεώσεις

Δείτε τον οδηγό πώλησης του etsy

Όσον αφορά τα φορολογικά και τον τρόπο διακίνησης από την Ελλάδα, απευθυνθείτε σε έναν Έλληνα λογιστή.


3. Etsy shop Greece

 

Περίπου πάνω από 3000 Έλληνες χειροτέχνες και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Εtsy προκειμένου να πουλήσουν και να προωθήσουν τα χειροποίητα αντικείμενά τους. Αν πληκτρολογήσετε την λέξη Greek στην μπάρα αναζήτησης στο etsy, θα πάρετε 134.000 αποτελέσματα προϊόντων που σχετίζονται με Ελλάδα!

Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημο ελληνικό Εtsy, έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη τάση και μόδα για την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος στο etsy στην χώρα μας.  Υπάρχει μία μεγάλη κοινότητα με ανταλλαγές ιδεών από την πώληση χειροποίητων ειδών μέχρι την προώθηση τους. Οι περισσότεροι χειροτέχνες αναφέρουν το κατάστημα τους στο Εtsy.

Ταυτόχρονα, το Εtsy λόγου του χαμηλού κόστους του (δωρεάν), αποτελεί και μια εύκολη μέθοδο για να παρουσιάσει κάποιος τα προϊόντα του.


4. Προώθηση στο Εtsy και digital marketing

Είναι διαδεδομένη η άποψη πως το άνοιγμα ενός καταστήματος στο Εtsy, συνεπάγεται αυτόματα και άμεσες πωλήσεις. Σίγουρα οι πιθανότητες πώλησης αυξάνονται σε σχέση με την κατοχή μίας δικής σας ιστοσελίδας. Αλλά θυμηθείτε πως το Εtsy έχει 54 εκ. χρήστες και άρα και εκατομμύρια προϊόντα. Άρα τι εμφανίζεται πρώτο στις σελίδες αναζητήσεων?

Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού το Εtsy έχει δημιουργήσει έναν “αλγόριθμο” (μια μαθηματική πράξη) που λαμβάνει υπόψη  κάποια κριτήρια για το ποιο προϊόν θα εμφανίσει πρώτα. Η ποιότητα των κειμένων, οι περιγραφές, οι φωτογραφίες και γενικότερα η ποιότητα του ανεβασμένου υλικού ( και όχι του προϊόντος) είναι μερικές από τις παραμέτρους του αλγορίθμου του Εtsy.

 


5. Άλλα μέσα πώλησης σε συνδυασμό με το etsy

Υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες προώθησης ειδών χειροτεχνίας εκτός από το Εtsy. Ο συνδυασμός ενός καταστήματος στο Etsy, μιας ιστοσελίδας που να παραπέμπει στο Εtsy, η προβολή στα κοινωνικά μέσα (facebook, pinterest, instagram), η δημιουργία άρθρων blogging και η προβολή των προϊόντων σε άλλα e-shops χειροτεχνίας όπως το everythinginart.com είναι αυτό που θα προκαλέσει εν τέλει τις πωλήσεις.

Ένα αναλογικό παράδειγμα που χρησιμοποιώ πάντα για να εξηγήσω το γεγονός αυτό, είναι ότι σίγουρα ένα κατάστημα μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο θα έχει μεγαλύτερες πωλήσεις απ’ ότι σε ένα στενό σε μια υποτιμημένη περιοχή.

Κάθε δημιουργός έχει την ανάγκη να αφοσιωθεί στο έργο του. Η προώθηση είναι ένα εντελώς διαφορετικό και χρονοβόρο αντικείμενο.  Αν έχετε απορίες ή χρειάζεστε πληροφορίες, είμαι στην διάθεση σας για τις υπηρεσίες προώθησης που προσφέρω.


Αν όλες αυτές οι πληροφορίες σας φάνηκαν χρήσιμες

Κάντε εγγραφή στο newsletter και θα σας ενημερώνω τακτικά!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μου craftgo.gr

 

πως μπορώ να πουλήσω χειροποίητα προϊόντα
Γιάννης Δενδρινός -Εικαστικός και ιδρυτής του everythinginart.com

 


 

Θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου!

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή στην ομάδα χειροτεχνών στο Facebook: Etsy shops Greece

Επικοινωνήστε μαζί μου με email: [email protected]

Επικοινωνήστε μαζί μου τηλεφωνικά στο 6939832608

Βρείτε την σελίδα μου CraftGo στο Facebook

 


 

Τι είπαν χειροτέχνες και επιχειρήσεις χειροτεχνίας για τα εκπαιδευτικά μου σεμινάρια 

Κάναμε με τον Γιάννη το σεμινάριο Etsy Shop και προώθηση. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική καθώς είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου και άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και χιούμορ. Διορθώσαμε μαζί όλα τα λάθη που είχαμε κάνει στο στήσιμο του Etsy Shop μας και μας έμαθε τη σωστή διαχείριση και διαφήμιση του καταστήματός μας. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι η κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων μας, από 1 πώληση τον μήνα φτάσαμε, μέσα σε 4 εβδομάδες, στις 7. Και οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται μιας και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από μεριάς μας είναι αρκετές. Ευχαριστούμε πολύ δάσκαλε!!!

Ιουλία και Μαρία, Δημιουργοί πλεκτών τσαντών, Etsy shop Twocanhandmade

 


Συνιστώ ανεπιφύλακτα τα σεμινάρια του Γιάννη Δενδρινού. Θα μάθετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να δουλέψει το κατάστημά σας. Εγώ ήμουν άσχετη αλλά τα κατάφερα μια χαρά με την καθοδήγηση του Γιάννη που κατέχει άριστα το αντικείμενο. Θερμές ευχαριστίες δάσκαλε!

Στέλλα Σωμαράκη, αργυροχρυσοχόος, Etsy shop Stella Art Jewelery

 


Παρακολούθησα το 3ώρο δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο του Γιάννη Δενδρινού. Έχω να πω ότι μου άρεσε πολύ και ξεδιάλυνα πολλά πράγματα. Πραγματικά πιστεύω ότι βοηθάει και ότι δίνει όλες του τις γνώσεις, χωρίς να προσπαθεί να κρύψει πράγματα για να σε κάνει να αγοράσεις το σεμινάριο του όπως κάνουν πολλοί άλλοι σε δωρεάν σεμινάρια. Γιάννη, σε ευχαριστώ που μοιράστηκες τις γνώσεις σου και αφιέρωσες 3 ώρες από το χρόνο σου χωρίς κανένα αντίτιμο!! Σίγουρα θα τα ξαναπούμε !!

Phylis Pavlanti

 


Πολύ ενδιαφέρον το σεμινάριο, και ο Γιάννης Δενδρινός μεταδοτικός, περιεκτικός και πολύ ευχάριστος. Επιτέλους κατανόησα πραγματικά τι σημαίνει SEO, ενώ μου έδωσε πολλή τροφή για σκέψη. Ευχαριστώ πολύ!

Εύη Αποστόλου

 


Όταν θέλησα να ανοίξω κατάστημα στο Etsy και μην έχοντας επαρκή γνώση για το αντικείμενο έψαξα στο διαδίκτυο και ανακάλυψα τον Γιάννη. Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο και η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ θετική. Αποφάσισα λοιπόν να τον εμπιστευτώ και να κάνω το σεμινάριο. Από τον Γιάννη έμαθα πράγματα που από μόνη μου δεν θα μπορούσα να μάθω ποτέ και άλλα που θα έπρεπε να χάσω απίστευτες ώρες και να κάνω πολλά λάθη μέχρι να τα μάθω. Το βασικότερα από όλα είναι ότι κατανόησα έως ενός σημείου τον τρόπο με τον οποίο “σκέφτεται” όχι μόνο το Etsy αλλά και γενικότερα οι μηχανές αναζήτησης. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτά τα σεμινάρια. Ο Γιάννης είναι ένας πολύ προσιτός και ευχάριστος άνθρωπος και ξέρω πλέον ότι θα έχω κάπου να απευθυνθώ όταν θα έχω οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα.

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ!!!!!

Χριστίνα Καβαλάρη, Δημιουργός vintage αντικειμένων, Etsy shop ChevalierCreations