Φορολογία στο etsy [άρθρο του 2021]

Uncategorized | Ιούν 18 | 2021 | No Comment

Φορολογία στο etsy

Φορολογία στο etsy και πωλήσεις

 

Η φορολογία στο etsy είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς χειροτέχνες και γενικά δημιουργούς που δραστηριοποιούνται μέσα από την πλατφόρμα του Etsy. Σε αυτό το άρθρο, απαντώ σε αυτό το θέμα. Αν σας ενδιαφέρει, διαβάστε περισσότερα.

 

 

Αρχικά, να σας ενημερώσω πως δεν είμαι λογιστής και απαντώ σαν επιχειρηματίας. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν λογιστή και μόνο αυτόν καθώς είναι ο μόνος αρμόδιος να σας συμβουλέψει για ότι αφορά φορολογικά θέματα.

Είναι αυτονόητο πως κάθε δραστηριότητα που εμπεριέχει οικονομικές συναλλαγές πρέπει να συνοδεύεται από έναρξη στην εφορία. (ακόμα και διαδικτυακά) Είτε αφορά πωλήσεις εντός Ελλάδος, είτε εκτός Ελλάδος, στην Ευρωπαϊκή ένωση ή εκτός ΕΕ, ανεξαρτήτου δραστηριότητας. Θα σας το επιβεβαιώσει και ένας φοροτεχνικός.

Η φορολογία στο etsy λοιπόν προϋποθέτει έναρξη στην εφορία. Από την 01 Ιουλίου του 2021, το Etsy ελέγχει μέσω του ΑΦΜ αν είναι η επιχείρηση νόμιμη και υπαρκτή μέσω του συστήματος VIES.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την υποχρέωση επαγγελματικού ΑΦΜ από το Etsy βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://help.etsy.com/hc/en-us/articles/1500008562781-Changes-for-European-Union-VAT-July-2021?segment=selling

Διαβάστε επίσης το σχετικό άρθρο για θέματα πωλήσεων στο εξωτερικό

 

Με λίγα λόγια, η δραστηριότητα που ασκείται μέσα από το Etsy αφορά μόνο εσάς και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για το πώς θα κινηθείτε. Παρακαλώ να ενημερωθείτε από έναν αρμόδιο φοροτεχνικό στην Ελλάδα.

 

Δείτε ένα βίντεο για το πως θα ενημερώσετε τα στοιχεία στο Etsy αν έχετε ήδη κατάστημα.

 Craftgo.gr

Δενδρινός Γιάννης

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6939.83.26.08

Γίνετε μέλος στην ομάδα Etsy shops Greece στο Facebook

Παρακολουθήστε βίντεο στο κανάλι μου στο Youtube


 

 

Τι είπαν χειροτέχνες και επιχειρήσεις χειροτεχνίας για τα εκπαιδευτικά μου σεμινάρια 

Κάναμε με τον Γιάννη το σεμινάριο Etsy Shop και προώθηση. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική καθώς είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου και άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και χιούμορ. Διορθώσαμε μαζί όλα τα λάθη που είχαμε κάνει στο στήσιμο του Etsy Shop μας και μας έμαθε τη σωστή διαχείριση και διαφήμιση του καταστήματός μας. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι η κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων μας, από 1 πώληση τον μήνα φτάσαμε, μέσα σε 4 εβδομάδες, στις 7. Και οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται μιας και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από μεριάς μας είναι αρκετές. Ευχαριστούμε πολύ δάσκαλε!!!

Ιουλία και Μαρία, Δημιουργοί πλεκτών τσαντών, Etsy shop Twocanhandmade

 


Συνιστώ ανεπιφύλακτα τα σεμινάρια του Γιάννη Δενδρινού. Θα μάθετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να δουλέψει το κατάστημά σας. Εγώ ήμουν άσχετη αλλά τα κατάφερα μια χαρά με την καθοδήγηση του Γιάννη που κατέχει άριστα το αντικείμενο. Θερμές ευχαριστίες δάσκαλε!

Στέλλα Σωμαράκη, αργυροχρυσοχόος, Etsy shop Stella Art Jewelery

 


Παρακολούθησα το 3ώρο δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο του Γιάννη Δενδρινού. Έχω να πω ότι μου άρεσε πολύ και ξεδιάλυνα πολλά πράγματα. Πραγματικά πιστεύω ότι βοηθάει και ότι δίνει όλες του τις γνώσεις, χωρίς να προσπαθεί να κρύψει πράγματα για να σε κάνει να αγοράσεις το σεμινάριο του όπως κάνουν πολλοί άλλοι σε δωρεάν σεμινάρια. Γιάννη, σε ευχαριστώ που μοιράστηκες τις γνώσεις σου και αφιέρωσες 3 ώρες από το χρόνο σου χωρίς κανένα αντίτιμο!! Σίγουρα θα τα ξαναπούμε !!

Phylis Pavlanti

 


Πολύ ενδιαφέρον το σεμινάριο, και ο Γιάννης Δενδρινός μεταδοτικός, περιεκτικός και πολύ ευχάριστος. Επιτέλους κατανόησα πραγματικά τι σημαίνει SEO, ενώ μου έδωσε πολλή τροφή για σκέψη. Ευχαριστώ πολύ!

Εύη Αποστόλου

 


Όταν θέλησα να ανοίξω κατάστημα στο Etsy και μην έχοντας επαρκή γνώση για το αντικείμενο έψαξα στο διαδίκτυο και ανακάλυψα τον Γιάννη. Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο και η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ θετική. Αποφάσισα λοιπόν να τον εμπιστευτώ και να κάνω το σεμινάριο. Από τον Γιάννη έμαθα πράγματα που από μόνη μου δεν θα μπορούσα να μάθω ποτέ και άλλα που θα έπρεπε να χάσω απίστευτες ώρες και να κάνω πολλά λάθη μέχρι να τα μάθω. Το βασικότερα από όλα είναι ότι κατανόησα έως ενός σημείου τον τρόπο με τον οποίο “σκέφτεται” όχι μόνο το Etsy αλλά και γενικότερα οι μηχανές αναζήτησης. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτά τα σεμινάρια. Ο Γιάννης είναι ένας πολύ προσιτός και ευχάριστος άνθρωπος και ξέρω πλέον ότι θα έχω κάπου να απευθυνθώ όταν θα έχω οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα.

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ!!!!!

Χριστίνα Καβαλάρη, Δημιουργός vintage αντικειμένων, Etsy shop ChevalierCreations 

 


 

Μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί το Etsy σε άλλα άρθρα:

 

Διαβάστε τον οδηγό του πωλητή από το site του etsy: seller handbook

11 tips για πωλήσεις στο etsy

Δωρεάν συμβουλές, πως πουλάω στο etsy

Τι είναι το etsy και πως λειτουργεί η προώθηση στο διαδίκτυο

Φόρμα επικοινωνίας / ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την φόρμα και μην διστάσετε να με ρωτήσετε ότι θέλετε