fbpx

Διαφήμιση με Google Ads

Google Ads | Απρ 27 | 2024 | No Comment

Διαφήμιση με Google Ads

Πως λειτουργεί η διαφήμιση με Google Ads ?

Η διαφήμιση με Google Ads αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς τρόπους προβολής ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας στο διαδίκτυο. Μέσω των διαφημίσεων Google, οι επιχειρήσεις μπορούν να στοχεύσουν και προβληθούν στο κοινό τους με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Διαφήμιση με Google Ads

Δωρεάν εκπαιδευτικό βίντεο

Τo Craftgo.gr προσφέρει ένα βίντεο εντελώς δωρεάν με οδηγίες πως να δημιουργήσετε μια διαφήμιση με Google Ads. Το βίντεο είναι αναρτημένο στο κανάλι μας στο Youtube. Περιγράφει βήμα βήμα πως μπορείτε να στήσετε μια απλή διαφήμιση. Παρόλο που τα Google Ads έχουν πολλές δυνατότητες και επιλογές, που χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία, μπορείτε να δοκιμάσετε να στήσετε μια διαφήμιση με τις οδηγίες που δίνω σε αυτό το δωρεάν tutorial.

Για την Διαφήμιση με Google Ads είναι απαραίτητο η εγκατάσταση του Google Tag Manager.

Τί είναι το Google Tag Manager και πως το να διαμορφώσετε.

Τι ποσό πρέπει να διαθέσω για διαφήμιση με Google Ads ?

Το κόστος της διαφήμισης στο Google Ads μπορεί να ποικίλλει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Βασικοί παράγοντες είναι ο κλάδος σας, το κοινό-στόχο, τον τύπο διαφήμισης, την τοποθεσία και τον ανταγωνισμό. Το Google Ads χρησιμοποιεί ένα μοντέλο πληρωμής ανά κλικ (PPC), που σημαίνει ότι πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας. (μεταξύ άλλων)

Για να υπολογιστεί τι ποσό θα πρέπει να διαθέσετε για διαφήμιση, θα πρέπει να μελετηθεί και να υπολογιστεί με βάση το πόσοι ακόμη διαφημίζονται, την τοποθεσία που στοχεύετε, την ποιότητα της ιστοσελίδας σας και την συνάφεια των σελιδών σας με τα keywords με τα οποία στοχεύετε. Με απλά λόγια, αν είστε αργυροχρυσοχόος και διαφημίζονται 50 ανταγωνιστές σας στην ίδια περιοχή για τα ίδια Keywords, τα Google Ads θα λειτουργήσουν σαν χρηματιστήριο και το κόστος διαφήμισης θα αυξηθεί για όλους. Επιπρόσθετα, ο αλγόριθμος των Google Ads θα λάβει υπόψη του και άλλους παράγοντες, όπως την ποιότητα της ιστοσελίδας και αν ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των χρηστών. Για αυτό, παίζει σημαντικό ρόλο και η ποιότητα του SEO στην ιστοσελίδα σας. Η παραπάνω διατύπωση είναι μια απλή εξήγηση για να αποκτήσετε μια εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να υπολογιστεί πρόχειρα ένα ποσό αν δεν γίνει πρώτα μια διαφήμιση όπου θα καθοριστεί και το ποσό που θα πρέπει να διαθέσετε μηναία.

O αλγόριθμος που καθορίζει το κόστος της διαφήμισης ονομάζεται Ad Rank. Περισσότερες πληροφορίες για την κοστολόγηση και σειρά κατάταξης των διαφημίσεων, θα βρείτε στην σελίδα του Google που αφορά το Ad Rank

Τι είναι τα Google Ads ?

Το Google Ads είναι μια ισχυρή διαφημιστική πλατφόρμα που επιτρέπει σε επιχειρήσεις κάθε κλίμακας να προσεγγίσουν το κοινό τους και να προσελκύσουν επισκεψιμότητα & πωλήσεις.

Με το Google Ads, δημιουργούμε διαφημίσεις που εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης Google, σε άλλους ιστότοπους στο Δίκτυο Google Display Network του Google, ακόμη και στο YouTube.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Google Ads είναι η ευελιξία του. Δημιουργούμε διαφημίσεις σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων:

διαφημίσεων με κείμενο
διαφημίσεων εικόνας και βίντεο

και να στοχεύσουμε σε συγκεκριμένο κοινό με βάση παράγοντες όπως η τοποθεσία, τα ενδιαφέροντα και την συμπεριφορά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε σχετικές διαφημίσεις με μεγάλη ακρίβεια στην στόχευση που είναι πιο πιθανό να έχουν απήχηση στο κοινό σας και να αποφέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Σε πόσο καιρό αναμένονται αποτελέσματα από την διαφήμιση ?

H οποιαδήποτε πρόβλεψη πωλήσεων μπορεί να επιτευχθεί μόνο εφόσον ξεκινήσει η διαφήμιση διότι ο αλγόριθμος του Google Ads προσφέρει αξιόπιστη πρόβλεψη αφού αποκτήσει δεδομένα για την απήχηση της διαφήμισης και της επιχείρησης σας.

Σίγουρα επηρεάζεται από το SEO, την ποιότητα του site, την διάδραση που θα έχει ο επισκέπτης με την ιστοσελίδα σας (δηλαδή πόσο ενδιαφέρον θα βρει στην ιστοσελίδα σας) , το ίδιο το προϊόν και το πόσο διαθέτουν οι ανταγωνιστές. Λειτουργεί αρκετά σαν χρηματιστήριο.

Η όλη λειτουργία είναι σαν ένας φαύλος κύκλος. ‘Oσο περισσότερο ενδιαφέρον υπάρχει για το προϊόν σας, και ανάλογα με το budget που διαθέσετε, τόσο περισσότερο προβάλλει την διαφήμιση σε πιο συγκεκριμένο κοινό, και αυτό με την σειρά του φέρνει περισσότερους αντίστοιχους πελάτες.

Σίγουρο είναι πως χρειάζονται τουλάχιστον 3 εβδομάδες για να ολοκληρώσει την εκμάθηση του ο αλγόριθμος των Google Ads και συνιστάται τουλάχιστον 2-6 μήνες προώθησης για να έχει μια επιχείρηση απτά αποτελέσματα ανάλογα και με την εποχικότητα ενός προϊόντος.

Το SEO επηρεάζει την διαφήμιση με Google Ads?

Η απάντηση είναι απλή και σίγουρη. Ναι, επηρεάζει. Αποτελεί βασικός λίθος

Το SEO είναι οι τεχνικές που εφαρμόζουμε έτσι ώστε να καταχωρηθούν δωρεάν οι σελίδες ενός site στα αποτελέσματα της Google (οργανική κατάταξη). Η καταχώρηση στα αποτελέσματα του Google είναι δωρεάν και επηρεάζεται από διάφορα κριτήρια.

Η διαφήμιση με Google Ads είναι η καταχώρηση επί πληρωμή. Το SEO δεν αντικαθιστά την διαφήμιση. Το SEO και η διαφήμιση μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα παρόλο που με την βελτίωση και εφαρμογή του SEO σε μια ιστοσελίδα, η διαφήμιση γίνεται πιο αποτελεσματική.

Υπηρεσίες Διαφήμισης Google Ads

To Craftgo.gr προσφέρει υπηρεσίες προώθησης στο Google Ads. Επικοινωνήστε μαζί μου για να σας δώσω μια προσφορά. Επιπρόσθετα προσφέρουμε υπηρεσίες συμβουλευτικής και εκπαίδευσης για να μάθετε να δημιουργείτε διαφημίσεις στο Google Ads.

Φόρμα Επικοινωνίας




    Τι είπαν οι πελάτες μου

    Elena Kos
    Elena Kos
    2023-11-11
    Είναι ακόμη αρχή δεν έχω καν ολοκληρώσει με τα μαθήματα για δημιουργία Etsy eshop και Νοιώθω ήδη ενθουσιασμένη. Ο κος Δενδρινός διακατέχει εξαιρετικές γνώσεις οπου ενημερώνεται και συνεχώς για αυτές στο χώρο του online marketing παρέχει μια σφαιρική εικόνα που δεν αφορά αποκλειστικά μόνο το etsy αλλά βοηθάει τους πελάτες να καταλάβουν την τεχνολογία την εξέλιξη και την αγορά γύρω απτό online shopping των προϊόντων που μας ενδιαφέρουν να προωθήσουμε. Όλα αυτά σε ένα φιλικό πλαίσιο με συμπυκνωμένη γνώση που δεν μπουκώνει με χιούμορ αλλά και καταπληκτική χρήση της νεοελληνικής γλώσσας!!!! Μπράβο!!!!Αξίζει να επενδύσει κανείς χρόνο και χρήματα για αυτή την παροχή υπηρεσιών που είναι τόσο χρήσιμα στις μέρες μας.
    Giota Chatzopoulou
    Giota Chatzopoulou
    2023-11-02
    Ξεκινώντας κανείς την προσπάθειά του στο ηλεκτρονικό εμπόριο, είναι ευχής έργο να συναντά ανθρώπους σαν το Γιάννη, με πολύτιμες γνώσεις στον τομέα αυτό και την προθυμία να βοηθήσει σε κάθε βήμα. Είμαι ευτυχής που τον γνώρισα , σίγουρα θα παρακολουθήσω και άλλα του σεμινάρια μελλοντικά. Γιάννη,ένα μεγάλο ευχαριστώ
    Chryssavghi Sab.
    Chryssavghi Sab.
    2023-10-14
    Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον το webinar φορολογία στο διαδίκτυο & Etsy + SEO & τεχνητή νοημοσύνη. Ο Γιάννης είχε την ικανότητα να αντιληφθεί την ζήτηση και το ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από τα δύο αυτά αντικείμενα και με μεγάλη επιτυχία να οργανώσει ένα webinar -σε πολύ προσιτή τιμή- με σκοπό να συγκεντρώσει όλες τις σκόρπιες γνώσεις και πληροφορίες και να διορθώσει παρανοήσεις και παραπληροφόρηση. Προσωπικά πιστεύω ότι πέτυχε διανα όλους τους στόχους του! Με ενδιαφέρει να ξεκινήσω μια δική μου επιχείρηση και μπόρεσα να έχω τουλάχιστον ένα σημείο αναφοράς! Γιάννη ευχαριστούμε πολύ!
    Βασιλική Παπαδοπούλου
    Βασιλική Παπαδοπούλου
    2023-10-11
    Το σεμινάριο που παρακολούθησα ήταν πολύ κατατοπιστικό! Όσοι έχουν απορίες με το αντικείμενο θα βρουν τις απαντήσεις ,το συστήνω ανεπιφύλακτα!
    Eυγενια Κουφουδακη
    Eυγενια Κουφουδακη
    2023-10-10
    Εξαιρετικό το σεμινάριο και απολυτα κατατοπιστικό! Ευχαριστω πολυ για ολα τα καινουργια πραγματα που εμαθα!
    The Minx and The Doe
    The Minx and The Doe
    2023-10-09
    Σχετικά με τον webinar φορολογία+SEO, έχω να πώ μόνο καλά λόγια! Πληθώρα πληροφοριών, οργανωμένων και όχι ατάκτως ερριμμένων! Εισηγητές με αγάπη και πάθος για το αντικείμενο. Ένας πολύ καλός τρόπος να βάλεις σε μια τάξη και να εμπλουτίσεις -υπεύθυνα και με γνώση- τις σκόρπιες πληροφορίες που, όλοι, λίγο πολύ, αλιεύουμε από το διαδίκτυο, γνωστούς κλπ. Συστήνω ανεπιφύλακτα!

    Λίγα λόγια για μένα

    Φορολογία στο Etsy 2023
    Γιάννης Δενδρινός | Digital Marketer

    Ο Γιάννης Δενδρινός είναι εικαστικός και digital marketer με εξειδίκευση στην προώθηση e-shop.

    Έχει παρακολουθήσει πολλαπλές εκπαιδεύσεις σχετικά με το SEO , Google Ads, Facebook & Instagram Advertisting συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής εκπαίδευσης SEO & Google Ads της Knowcrunch.

    Το 2015, ίδρυσε το everythinginart.com, ένα e-shop με είδη χειροτεχνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2017, ίδρυσε το craftgo.gr, μια επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων σε πλατφόρμες πωλήσεων και e-shop.

    Έχει σχεδιάσει μια εξιδεικευμένη εκπαίδευση προώθησης στο Etsy και την Google, την οποία έχουν παρακολουθήσει πάνω από 100 χειροτέχνες. Πρόσφατα, μέρος της ύλης αυτής της εκπαίδευσης παρουσιάστηκε σε ένα σεμινάριο για χειροτέχνες που διοργάνωσε το ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάντζερ Ελλάδος).

    Έχει συνεργαστεί με μικρές επιχειρήσεις, εφαρμόζοντας στρατηγικές SEO και εκστρατείες διαφημίσεων στα Google Ads.

    Αυτοδίδαχτος στην κατασκευαστική γλυπτική, έχει λάβει μέρος σε πάνω από 50 ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, προωθώντας τα έργα του στο διαδίκτυο από το 2001. [Etsy shop Artyianni]. Σπούδασε Τεχνικός Αυτοματισμών και Συντήρηση Έργων Τέχνης σε ΙΕΚ στην Ελλάδα.